Terug naar boven

Kennismaking Schematherapie

Bijscholing

Academie voor Coaching en Counselling

Campus Dr. Guislain, Fr. Ferrerlaan 88a, 9000 Gent

Fr. Ferrerlaan 88a

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Introductie

“Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zul je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren. Je kunt schematherapie in verschillende vormen krijgen: individueel, in een groep of een combinatie van beide.” valt te lezen op de website schematherapie.nl.
Het doel van verdiepingsmodule
Ben je benieuwd (geworden) dan kan je inschrijven voor de workshop. Tijdens deze dag zullen de basisbegrippen uit de schematherapie de revue passeren. Zo zal er tijdens de workshop stilgestaan worden bij wat schema’s zijn en hoe ze ontstaan, met aandacht voor de rol van emotionele basisbehoeftes hierbij. De copingstrategieën die er mede toe leiden dat schema’s blijven bestaan komen aan bod. Schemamodi worden besproken met een aantal voorbeelden. Verder krijg je een kleine inkijk in het therapeutisch proces.
Doorheen de dag zal je aangemoedigd worden om bij jezelf stil te staan en linken te leggen naar je eigen patronen.
Op het einde van de dag zal je notie hebben van wat schema’s en modi zijn en zal je misschien die van jezelf een beetje herkennen. Je zal meer weten of iemand die je in begeleiding hebt baat zou hebben met schematherapie zodat je kan doorverwijzen indien dit nodig is.
Voor wie is de Verdiepingsmodule schematherapie?
Deze verdiepingsmodule is met name bedoeld voor studenten en oud-studenten van de Academie Coaching en Counselling of een andere vergelijkbare opleiding en is geschikt voor elke counsellor of coach die meer wil weten wat schematherapie kan betekenen.
Zaterdag 23 maart 2024, 9-17u (onthaal vanaf 8u30)
Locatie: De Meander, PC dr Guislain
Maximum aantal deelnemers: 15

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: zaterdag 23 maart 2024
zaterdag 23 maart 2024Vanaf 09:00tot 17:00

Praktische informatie

Thema's

Counselor opleiding

Voor

Iedereen

Gegeven door

Adelheid Vanmarcke (ACC trainer)

Prijs

€ 145,00

Neem contact op met

Kennismaking Schematherapie
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Academie voor Coaching en Counselling

Campus Dr. Guislain, Fr. Ferrerlaan 88a, 9000 Gent

Fr. Ferrerlaan 88a

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.coachingcounselling.be

http://www.counsellingopleiding.be

Routebeschrijving