Terug naar boven

Vind innerlijke rust & verlichting voor rugpijn dankzij EUTONIE (ervaringsgerichte lichaamspedagogie)

Cursus

Marnic Clarys

Hertsdeinstraat 13

2000 Antwerpen

Antwerpen

Introductie

Eutonie, iets voor jou?
Als je verlichting zoekt voor rugpijn, gewrichtspijn, nekpijn of spanningshoofdpijn.
Als je stress en burn-outklachten hebt en innerlijke rust zoekt.

Dan is eutonie iets voor jou!

Dankzij EUTONIE leer je fijnzinniger luisteren naar je lichaam en daardoor beter zorgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voel je eigen lichaamssignalen, ritme en grenzen beter en sneller aan en win aan fysische en psychische draagkracht en standvastigheid.

Tijdens eutoniesessies oefen je op een rustig tempo eenvoudige bewegings- en houdingsoefeningen. Ik houd daarbij rekening met eventuele lichamelijke beperkingen of blessures. Lening of fit zijn is geen vereiste.
Ik verwacht geen (sport)prestatie, geen 'moeten', integendeel. Ieder kan op z'n eigen manier en tempo deelnemen aan een cursus.

Eutonie is een westerse, ervaringsgerichte lichaamspedagogie. Deze methode is gebaseerd op anatomische kennis en is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Traag voelend bewegen, liggend op een mat, verlaagt de lijfelijke spanningstoestand. Daardoor kan je tijdens én na een sessie eutonie diepe rust ervaren. De aandachtige traagheid waartoe eutonie uitnodigt, heeft verrassend snel effecten op je algemene lichaamsspanning.

Regelmatig thuis eutonie beoefenen beïnvloedt ook je dieperliggende spanning of tonus. Overrompeld worden door prikkels kan dan evolueren naar het meer in eigen beheer nemen van wat op je afkomt. Daarom is eutonie waardevol voor wie een burn-out of een anders soort crisis wil voorkomen of doormaakt.

Dankzij eutonie zal je merken dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn (psychosomatiek). Zoals je mentale gesteldheid invloed uitoefent op je lichaam, is er evengoed een wisselwerking in de andere richting: via het lichaam kan je invloed uitoefenen op je mentale gesteldheid.

Nog vragen? Aarzel dan a.j.b. niet om contact met me op te nemen via het telefoonnummer of het contactformulier onderaan dit profiel.

Meer info, cursusaanbod en inschrijven kan via mijn website.

Hartelijke groet!

Marnic

Lees verder

Cursusdatums

Start op: dinsdag 8 september 2020
dinsdag 8 september 2020Vanaf 19u30tot 21u30
dinsdag 15 september 2020Vanaf 19u30tot 21u30
dinsdag 22 september 2020Vanaf 19u30tot 21u30
dinsdag 6 oktober 2020Vanaf 19u30tot 21u30
dinsdag 13 oktober 2020Vanaf 19u30tot 21u30
Toon meer datums voor deze startdatum

Praktische informatie

Thema's

Eutonie Gezondheid Lichaam & welzijn Stress, omgaan met Zelfzorg

Gegeven door

Marnic Clarys - Eutoniepedagoog (vierjarige opleiding gevolgd aan de Vlaamse Eutonie School) - Docent Sociaal Werk aan de Karel de Grote hogeschool

Prijs

220 euro/cursus (20 cursusuren = 11 euro per uur)

Neem contact op met Marnic

Vind innerlijke rust & verlichting voor rugpijn dankzij EUTONIE (ervaringsgerichte lichaamspedagogie)
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Marnic Clarys

Hertsdeinstraat 13

2000 Antwerpen

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.eutonie-in-antwerpen.com

Routebeschrijving