Terug naar boven

Ervaringen met kinesitherapie

Kinesitherapie kan je klachten verminderen, pijn verzachten en je terug vrij laten bewegen. Lees hier ervaringen van personen die reeds hulp zochten en wat het effect van kinesitherapie kan zijn.

Het effect van kinesitherapie is afhankelijk van verschillende factoren. De deskundigheid van kinesisten kan dus niet afgeleid worden van persoonlijke ervaringen. Kinesitherapie werkt het beste wanneer je een kinesist zoekt die bij jou past. Lees hier hoe je een goede kinesist vindt.

Heb je kinesitherapie zelf reeds ervaren? Deel dan je ervaring en ondersteun anderen in hun zoektocht.

Ervaring met kinesitherapie bij trapeziussyndroom

"Op het moment dat ik aanklopte bij Matthias liep ik al veel te lang rond met een pijn in mijn nek en schouders. Ik had zo veel uitstralingshoofdpijn dat ik me soms niet meer kon concentreren. Omdat het niet de eerste keer was dat ik met een dergelijke klacht te maken had, besliste ik om eens een andere kinesitherapeut op te zoeken dan die waar ik eerder al bij was geweest.

De aanpak van Matthias was helemaal anders dan die van mijn vorige kinesist en bleek veel effectiever. Hij werkte meer met drukpunten en wat elektrotherapie, wat mijn bloeddoorstroming bevorderde en ervoor zorgde dat ik al na de eerste sessie verlichting voelde. De sessies waren ook altijd tof, en er kon al eens gebabbeld of gelachen worden. Hij toonde ook aan en legde heel goed uit dat bepaalde zaken in mijn houding en handelingen beter moesten om langdurig aan symptoombehandeling te doen. Met enkele doe-het-zelf oefeningen op zak kon ik mezelf dan ook verlichting bieden als ik spanning voelde tussen sessies door en nu nog, als ik voel dat mijn schouders en nek weer wat opspannen.

Na slechts de helft van de voorgeschreven sessies was ik verlost van mijn klachten. Een serieuze verbetering! Ik ben dan ook enorm dankbaar."

Rani - Vrouw, 25 jaar, Oost-Vlaanderen (BE) | Begeleid door Matthias

Ervaring met kinesitherapie bij chronische pijn

"Gericht oefenen, coaching en als het nodig is relaxatie therapie. De combinatie helpt me enorm vooruit. Dankje, Krista!
"

M - Vrouw, 57 jaar, West-Vlaanderen | Begeleid door Krista

Ervaring met kinesitherapie bij nekpijn

"Ik liep al langere tijd rond met nek-en schouderklachten. Pijn waarvan ik vaak dacht dat het vanzelf weg zou gaan, bleef terugkomen.

Tijdens de behandeling bij kinesist Daan Ghijselings voelde ik de pijn steeds meer afnemen. Ook voldoende tips om later zelfde klachten te voorkomen.

Ook handig: kinesist in Brussel die ook NL spreekt!"

Olivier - Man, 33 jaar, Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BE) | Begeleid door Daan