Terug naar boven

Info voor kinesisten over kinesitherapie-ervaringen

Sinds kort kunnen patiënten hun positieve ervaring met kinesitherapie op Vind-een-Kinesist.be plaatsen. We geven jou als kinesist graag meer informatie over hoe we met deze ervaringen omgaan. Wat zijn deze kinesitherapie-ervaringen nu net? En wat zijn ze zeker niet?

Ben je geen kinesist? Klik dan hier voor het ingeven van jouw ervaring, of voor het lezen van de ervaringen van anderen die jou voorgegaan zijn.

Ons doel

Vind-een-Kinesist.be wil mensen overtuigen van het positieve effect van kinesitherapie. Levensechte kinesitherapie-ervaringen geschreven door cliënten in een gelijkaardige situatie verhogen het vertrouwen in kinesitherapie bij mensen die voorlopig nog twijfelen. En, geven hen zo het nodige duwtje in de rug bij hun zoektocht naar hulp.

Wat zijn kinesitherapie-ervaringen NIET?

 • Geen plaats om kritiek te uiten: Ervaringen waarin iemand zich negatief uitlaat over een specifieke kinesist, een bepaalde kinesitherapievorm of kinesitherapie in het algemeen, zullen niet online komen. De ervaringen die we verzamelen hebben namelijk als doel om voor zoekende mensen de stap naar kinesitherapie te vergemakkelijken. Met een negatieve ervaring kunnen patiënten terecht bij de kinesist of bij de beroepsvereniging van de kinesist.
 • Geen review of beoordelingssysteem voor individuele kinesisten of kinesitherapievormen (positief of negatief): Er kunnen geen sterren of een beoordeling gegeven worden. Noch aan een kinesist, noch voor een kinesitherapievorm.
 • De ervaringen worden niet gekoppeld aan een bepaalde kinesist en evenmin getoond op de profielpagina van de kinesist. Ook de volledige naam van de kinesist wordt nooit vermeld (De voornaam wordt wel vermeld). Ervaringen die enkel gaan over de kinesist, i.p.v. over de kinesitherapie-ervaring, worden niet geplaatst.
 • Als kinesist ben je absoluut niet verplicht om jouw cliënten te vragen hun ervaring op Vind-een-Kinesist.be te plaatsen.

Wat zijn kinesitherapie-ervaringen WEL?

 • Levensechte positieve kinesitherapie-ervaringen geschreven door echte patiënten.
 • Steeds met aandacht voor de identiteit en het welzijn van de patiënt. Daarom wordt bij de ervaring enkel de voornaam of de initialen getoond. Patiënten kunnen indien ze dit willen ook volledig anoniem een ervaring met ons delen.
 • De kinesitherapie-ervaringen gaan over de beleving van kinesitherapie in het algemeen of over een specifieke kinesitherapievorm.
 • Ervaringen worden steeds door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. Dit om o.a. ongepaste of kwetsende opmerkingen te voorkomen.
 • De kinesitherapie-ervaringen zullen enkel zichtbaar zijn op de verzamelpagina van de ingestuurde ervaringen en op de infopagina's over de specifieke kinesitherapievormen.
 • Met de kinesitherapie-ervaringen willen we mensen de kans geven om meer over kinesitherapie te weten te komen. En, om mensen die nog twijfelen of kinesitherapie hen kan helpen een laatste duwtje in de rug te geven naar een eerste afspraak.

Werkwijze

 • Patiënten kiezen zelf of ze hun ervaring willen delen op Vind-een-Kinesist.be.
 • Dit kunnen ze eenvoudig – en anoniem - doen via vind-een-kinesist.be/plaats-ervaring.
 • Elke ervaring wordt door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. We controleren hierbij ook steeds of de identiteit van de patiënt voldoende beschermd is.
 • Er worden eveneens nooit volledige namen van kinesisten vermeld bij de ervaringen.

Heb je als kinesist een opmerking bij een ervaring? Of voel je ergens je oncomfortabel bij? Mail ons en we lossen dit samen met jou op!

Hoe kun jij als kinesist meehelpen om kinesitherapie meer aandacht te geven?

Ook jij als kinesist kan helpen om kinesitherapie in de verf te zetten door je patiënten te vragen om hun ervaring te plaatsen op Vind-een-Kinesist.be.

Dit kan eenvoudig door je (voormalige) patiënten onderstaande e-mail met link door te zenden of mee te geven. Zo helpen ze anderen de stap naar kinesitherapie te zetten.

Voorbeeld e-mail voor je patiënten

Onderwerp: Help anderen met jouw kinesitherapie-ervaring

Hallo,

Heb jij ervaren dat kinesitherapie jou geholpen heeft? Deel dan anoniem je ervaring op Vind-een-Kinesist.be. Jouw ervaring invoeren kan volledig anoniem en zal niet gekoppeld worden aan mij als kinesist. Het is dus geen recensie, maar zo help je anderen die op zoek zijn naar de juiste kinesitherapievorm.

Wil jij graag jouw ervaring met kinesitherapie delen? Dat kan eenvoudig via: vind-een-kinesist.be/plaats-ervaring

Warme groet!


Heb je als kinesist nog opmerkingen of vragen?

Mail ons gerust!