Terug naar boven

Chateau Flow

Femke Van Esbroeck

Relaxatietherapie / relaxatietraining

Doornzele Dries 9

9940 Evergem

Introductie

Mijn naam is Femke Van Esbroeck en ik ben als relaxatietherapeut verbonden aan groepspraktijk Chateau Flow, gelegen op Doornzele Dries te Evergem. In 2012 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeut en vanwege mijn interesse in de relatie tussen lichaam en geest, heb ik mij gespecialiseerd tot stress- en relaxatietherapeut. Daarnaast begeleid ik ook graag vrouwen tijdens en na hun zwangerschap.

Ik heb een bijzondere affiniteit met:
  • Hyperventilatie
  • Chronische stress/overspanning
  • Burn-out
  • Hoogsensitiviteit
  • Pre- en postnatale begeleiding

Mijn aanpak bestaat uit een combinatie van educatie, lichaamsgerichte hands-on technieken, meditaties, ademhalingsoefeningen, tips en adviezen ter bevordering van de slaap en gerichte huiswerkoefeningen rond bewustwording, zelfzorg en het inbouwen van rustmomenten doorheen de dag. De doelgroep waar ik mij op focus zijn volwassenen met stressgerelateerde klachten op fysiek, mentaal, emotioneel en/of sociaal gebied.

Zwangeren en hun partner kunnen bij mij terecht voor prenatale begeleiding ter voorbereiding op de arbeid en de bevalling. Tijdens de prenatale sessies geef ik uitleg en praktische tips zoals ademhalingstechnieken, arbeidshoudingen, aanrakingen en partneroefeningen die jullie kunnen toepassen tijdens het geboorteproces. Hiermee wordt bij voorkeur gestart rond de dertigste zwangerschapsweek maar bij zwangerschapsgerelateerde ongemakken ben je als vrouw natuurlijk eerder welkom. Een zwangerschap is een heel bijzondere maar tegelijkertijd ook intense periode die soms overweldigend kan zijn. Tijdens de zwangerschap kan je bij mij ook terecht voor ontspanning en relaxatietechnieken zodat je met vertrouwen en in verbinding je baby kan verwelkomen.

Tijdens de postnatale sessies versterken we je bekkenbodem, buikspieren en algemene conditie. Je krijgt beweegtips en houdingsadviezen. Je kan starten met postnatale kine vanaf vier tot zes weken na de bevalling. Er is ook steeds aandacht en ruimte voor de psycho-emotionele aspecten van de postnatale periode.

Wil je graag een afspraak maken of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier onderaan de pagina, via mail of telefoon.

Je bent van harte welkom!

Lees verder

Kinesitherapievormen

Relaxatietherapie / relaxatietraining Prenatale kine Postnatale kine Meer ...

Ondersteuning bij

Stress Hyperventilatie Ontspanning Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Vrouwen Zwangerschap Mannen Ouderen

Bereikbaarheid

Met parking Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Groepspraktijk

Talen

Nederlands

RIZIV-nummer kinesitherapie

5-39864-38-527

Werkmomenten

Op afspraak

Opleiding

Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
Relaxatietherapie
Hyperventilatie
Hartcoherentie
Zwangerschapsbegeleiding
Pelvic Rehab for Women
Acceptance and commitment therapy (ACT)
SlaapcoachingTerugbetaling

Ik werk als geconventioneerd kinesitherapeut.

Beroepsvereniging

Axxon

Neem contact op met Femke

Doornzele Dries 9

9940 Evergem

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.chateauflow.com

http://www.be-wild.be

Routebeschrijving