Terug naar boven

Resultaten

De vindbaarheid van jouw praktijk. Daar gaan we voor!

Omdat we transparantie steeds voorop stellen, kan je hieronder enkele statistieken en cijfergegevens terugvinden m.b.t. Vind-een-Kinesist.be.

De cijfers

Websitebezoeken blijven stijgen

Sinds de oprichting van Vind-een-Kinesist.be in 2018 is het aantal websitebezoeken gestegen van 0 naar meer dan 24.000 websitebezoekers per maand!

We verwachten dat deze cijfers verder zullen blijven toenemen. De vindbaarheid van goede sites stijgt namelijk exponentieel met de tijd. Ook neemt het aantal bezoekers toe naarmate er meer kinesisten bij komen! Steeds meer patiënten die online de weg vinden naar jouw praktijk dus!

Benieuwd naar de groei van Vind-een-Kinesist.be? Bekijk alle cijfers en statistieken hieronder!

Websitebezoeken van april 2023 tot december 2023. *

* In april 2023 schakelden we over een meer privacy-gerichte analytics-tool. Hierdoor kunnen we momenteel enkel bovenstaande statistieken meegeven.

Steeds bovenaan in Google

Vindbaar worden op internet? Dat betekent hoog in de zoekmachines verschijnen! En daarbij is Google onze vriend.

Via Vind-een-Kinesist.be vinden patiënten jou steeds bovenaan in Google. Dit op allerlei relevante trefwoorden voor jou en je praktijk!
Hier vind je enkele voorbeelden van de waardering van Google:

Probeer het zelf eens uit! Kijk zeker waar Vind-een-Kinesist.be gepositioneerd is, los van de dure advertenties.

Hoeveel keer werd contact opgenomen?

Patiënten nemen vooral contact op via telefoon en doorklikken naar je eigen website of online agenda.

De statistieken van 2023 tonen het volgende resultaat:

  • 3.351 patiënten stuurden een e-mail naar een kinesist
  • 7.916 patiënten namen contact op met een kinesist via de telefoon
  • 10.009 patiënten klikten van Vind-een-Kinesist.be door naar de website van een specifieke kinesist

Professionele kinesisten

Op Vind-een-Kinesist.be wordt een duidelijk overzicht gegeven van kinesisten per regio en per specialisatie. Zo kunnen patiënten eenvoudig een geschikte kinesist vinden.

Hoe meer kinesisten op Vind-een-Kinesist.be komen te staan, hoe hoger bovendien de waardering van Google wordt. Nog meer bezoekers vinden zo namelijk exact wat ze zoeken op onze website!

Op een doorverwijssite zoals Vind-een-Kinesist.be word je dus makkelijker in de zoekmachines gevonden.

Ontdek hier alle voordelen van een profiel op Vind-een-Kinesist.be!

Ter vergelijking

In de beginjaren van VindeenTherapeut.be en Vind-een-Psycholoog.be waren de statistieken gelijklopend met die van Vind-een-Kinesist.be nu. Momenteel zijn deze sites de absolute marktleiders binnen de hulpverlenerssector qua vindbaarheid in Google en ROI (return on investment).

Deze sites hebben momenteel elk gemiddeld 45.000 bezoekers per maand! Door de structuur van de site en de dagelijkse opvolging gaat Vind-een-Kinesist.be dezelfde toekomst tegemoet als zijn voorgangers.


Mijn persoonlijke statistieken

Bekijk via je statistieken het rendement van je profiel. Zo heb je een correct beeld van de verschillende wegen waarop jouw praktijk gecontacteerd wordt via Vind-een-Kinesist.be. Je persoonlijke statistieken worden automatisch samengesteld, en zijn dus steeds correct. Het is wel zo dat het ene cijfer concreter de contactnames weergeeft dan het andere.

Hoe mijn statistieken correct interpreteren?

5ea1573608db9.jpg

De contactverzoeken zijn de e-mails die rechtstreeks aan jou bezorgd worden. Dit zijn doorgaans concrete patiëntaanvragen. Je vindt ze terug in de inbox van je eigen e-mailaccount, of via ‘Contactverzoeken’ in het menu van je account.

Patiënten nemen naast e-mails vooral contact op via telefoon en via doorklikken naar je eigen website.

  • Het cijfer voor de telefoon wordt opgesteld door bij te houden hoe vaak bezoekers op de link naar je telefoonnummer klikken. Steeds een correct cijfer, maar minder concreet dan het aantal contactverzoeken via e-mail. Wij kunnen namelijk niet volgen of de patiënt je uiteindelijk effectief telefonisch contacteert. De telefoonkliks zijn trouwens niet altijd alleen van nieuwe patiënten. Het kan hier ook gaan om bestaande patiënten die je telefoonnummer nodig hadden, of om bezoekers die je pas in de toekomst zullen contacteren. Het is alvast een mooie inschatting van de interesse in je profiel.
  • De cijfers voor je websites zijn gelijkaardig aan je telefoonkliks. Wij kunnen bijhouden hoe vaak er naar één van je websites is doorgeklikt, maar eens onze bezoekers onze website verlaten en op die van jou terecht komen, kunnen wij niet bijhouden wat ze daar doen. Heb je een tracking tool (zoals bv. die van Google Analytics) geïnstalleerd, dan kan je dat wel zelf nagaan.

Zoekende patiënten nemen graag een kijkje bij wie ze terecht komen. De websitebezoeken geven dus ook een mooi beeld van de interesse in je praktijk weer. Slechts 1 à 2 aanmeldingen per jaar zijn al voldoende om je investering terug te verdienen!

Je vindt je statistieken eenvoudig door te inloggen en te gaan naar het onderdeel 'Statistieken'. Lees meer over hoe je de statistieken die je ziet op je statistiekenpagina of in de verlengingsherinneringen die je van ons ontvangt, correct interpreteert.

Zijn je aantal paginabezoeken prima, maar zetten bezoekers niet vaak de stap tot contact? Bekijk dan hoe je jouw profiel kan optimaliseren.

En mijn eigen website?

Omdat ze bij je profiel starten en eindigen op je website, contacteren patiënten je vaak rechtstreeks via je website. Dit geeft mogelijks een vertekend beeld bij de inschatting van waar je patiënten komen. Dit is ook zo, wanneer je bijvoorbeeld je Facebookpagina op je profiel toont. Hou er dus zeker rekening mee dat je patiënten vaak oorspronkelijk vanuit je profiel gestart zijn.

Een link vanuit je profiel op Vind-een-Kinesist.be naar je eigen website zorgt er tevens voor dat je website hoger weergegeven wordt in Google. Google waardeert namelijk Vind-een-Kinesist.be heel positief en websites die ermee verbonden zijn worden bijgevolg ook hoger genoteerd.

Dit blijkt ook uit de terugval van het aantal nieuwe klant-aanmeldingen bij hulpverleners die hun profiel stopzetten.

Hoe verhoog ik mijn rendement?

Naast onze dagelijkse inspanningen kan jij zelf heel wat ondernemen om je vindbaarheid eenvoudig te verhogen:

  • Maak je profiel volledig en aantrekkelijk. Zorg voor een aansprekende afbeelding, een overzichtelijke tekst én selecteer alle zoekitems die bij jou van toepassing zijn. Een goed profiel is de sleutel tot rendement! Vind hier meer tips voor een goed profiel.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan een link naar je profiel.
  • Like onze facebookpagina en deel onze posts. Zo zet je Vind-een-Kinesist.be én jouw profiel meer in de kijker.

Vind hier meer tips voor een goede vindbaarheid.

Bouw een geschiedenis op in Google

Hoe langer een profiel ononderbroken actief blijft, hoe meer jouw profiel wordt weergegeven in Google! Je pagina bouwt namelijk een geschiedenis op in Google. Hoe meer bezoekers enkele minuten op jouw pagina blijven, hoe belangrijker Google jouw pagina vindt en hoe meer Google jouw profiel naar voor zal schuiven in zijn zoekresultaten.


Bekijk je volledige statistieken in je account