Terug naar boven

Hoe maak ik een goed profiel?

Goed profiel

Een goed profiel is belangrijk om patiënten de weg te wijzen naar jouw praktijk. Maar hoe maak je nu zo’n goed profiel?

Hoe meer, hoe beter

Vul je profiel zoveel mogelijk in. Hoe meer informatie mensen krijgen, hoe sneller ze geneigd zijn om contact met je op te nemen. Vergeet dus zeker niet om de praktische info en je opleidingen toe te voegen. En natuurlijk ook een link naar je eigen website. Hierdoor wordt ook je eigen website beter gevonden door Google.

En verder? Selecteer alle kinesitherapievormen die je beoefent. Dit is belangrijk om gevonden te worden via de zoekfunctie van onze website. Net als de klachten die je behandelt en andere belangrijke zoektermen zoals je doelgroep, consulttype, enz. Ontdek hier hoe je jouw profiel aanvult en de zoekitems in volgorde van belangrijkheid plaatst.

Persoonlijk

Een persoonlijke tekst op je profiel geeft bezoekers een beter beeld van jou als persoon. Een kinesist met een foto of logo wordt vaker gecontacteerd. Neem dus de tijd om een passende foto te selecteren.

Onze tip? Neutrale foto’s met een spontane uitstraling werken het best. Een logo kan, op voorwaarde dat het voldoende weerspiegelt wie je bent en wat je doet. Groepsfoto’s raden we dan weer af.

Beter vindbaar

Enkele tips om beter te worden gevonden:

  • Titels en een mooie opmaak van je tekst zijn niet alleen aangenaam om te lezen voor bezoekers. Ook Google haalt waardevolle informatie uit je lay-out. Vermeld daarom je specialisatie of gemeente in een titel of tussentitel.
  • Een unieke persoonlijke tekst. Google houdt van variatie en zal je profiel hoger ranken als je tekst nergens anders op het internet voorkomt, ook niet op je eigen website. Heb je meerdere profielen? Probeer de tekst toch net iets anders te formuleren.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan zeker een link bij je profielgegevens. Dit verhoogt zowel de vindbaarheid van je eigen website als van je profiel!

Nog hoger in Google verschijnen? Lees dan zeker onze extra tips voor een goede vindbaarheid.

Check en dubbelcheck

Een foutje is snel gemaakt. Zoek daarom je eigen profiel op de website op en kijk na of je alles goed hebt ingevuld en of je profiel goed wordt weergegeven. Stuur jezelf een testbericht, check even de link naar je eigen website, bekijk je weergave in Google Maps, enz.

Tevreden? Dan wij ook.

Welkom bij Vind-een-Kinesist.be!