Terug naar boven

Geeft je profiel je voldoende aanmeldingen?

Hoe inschatten of je profiel voldoende opbrengt?

We krijgen vaak positieve reactie van kinesisten die veel doorverwijzingen via Vind-een-Kinesist.be ontvangen.

Maar misschien is het voor jou nog niet duidelijk of Vind-een-Kinesist.be wel iets kan betekenen voor jouw praktijk. Onderstaande info kan jou hierbij helpen.

De cijfers

Na de lancering ongeveer een jaar geleden staat de teller van het aantal bezoekers op Vind-een-Kinesist.be al op 75 935 bezoekers. Dat zijn 6327 bezoekers per maand. Lang niet slecht, toch?

Evalueren van je profiel

Vraag steeds aan jouw patiënt hoe deze jou gevonden heeft.

In de uitnodiging tot verlenging vind je ook je statistieken van de afgelopen 11 maanden. Hierin staan de profielbezoeken, de contactnames via mail, het opvragen van je telefoonnummer en het doorklikken naar je website. Zo kan je zien dat jouw profiel op verschillende manieren gevonden wordt via Vind-een-Kinesist.be.

Heb je een eigen website?

Hou er dan rekening mee dat de meeste patiënten zich niet bewust zijn dat jouw profiel op onze site niet jouw eigen website is. Ze zullen dan ook vaak benoemen je gevonden te hebben via 'jouw website', terwijl het in werkelijkheid via Vind-een-Kinesist.be is.

Via de statistieken van je eigen website kan je nagaan hoeveel bezoekers er via Google op je site komen en hoeveel er vanuit jouw profiel doorklikken naar jouw eigen site.

Vaak zal je eigen website vooral gevonden worden als patiënten reeds jouw naam kennen en specifiek zoeken op jouw naam. Een link vanuit je actief profiel naar je eigen website zorgt ervoor dat je website hoger weergegeven wordt in Google wanneer mogelijke patiënten via de zoekrobot op zoek gaan.

Je wil echter dat ook patiënten die je niet kennen je vinden en contacteren. Nieuwe patiënten vinden jou het snelst en gemakkelijkst als je praktijk vermeld staat op Vind-een-Kinesist.be. (Better together - principe)

Het resultaat van je praktijkvermelding

Je profiel ontvangt bezoekers via de zoekfunctie van de site, maar ook rechtstreeks via de zoekmachines zoals Google. Daarom zal het resultaat van je praktijkvermelding vooral bepaald worden door de kwaliteit van je profiel, de tijdsduur en continuïteit dat je profiel online staat en het aantal linken die verwijzen naar jouw profiel.

Daarnaast bepalen ook de kinesitherapievormen die je toepast, je specialisaties en de locatie van je praktijk de respons op je profiel.

De tijdsduur dat je profiel reeds op Vind-een-Kinesist.be staat

Hoe langer jouw profiel op Vind-een-Kinesist.be staat, hoe beter jouw profiel ook vindbaar is via de zoekmachines zoals Google, Bing enz. Want hoe langer je pagina online staat en hoe meer bezoekers je krijgt, hoe waardevoller Google je pagina zal vinden en hoger in hun zoekresultaten zal plaatsen.

Daarom is het belangrijk dat je jouw naam, gemeente en belangrijkste kinesitherapiesvorm na verloop van tijd niet meer aanpast. Want via deze gegevens stellen wij jouw url (het adres van je pagina) samen. Als het adres van je pagina verandert, is dat voor google een volledig nieuwe pagina.

De continuïteit van je pagina

Als je profiel onafgebroken op Vind-een-Kinesist.be staat doordat je tijdig je vermelding vernieuwt, zal je pagina steeds beter vindbaar zijn via Google dan wanneer je profiel tussentijds offline staat. Dit komt omdat een pagina die langer online staat voor Google steeds betrouwbaarder en belangrijker wordt. Zorg er dus voor dat je profiel onafgebroken op de site staat!

De kwaliteit van je profiel

De kwaliteit van je profiel wordt bepaald door de volledigheid van je profiel, de tekst-kwaliteit, je foto of logo, de geselecteerde zoektermen enz.
Het loont de moeite om je profiel te optimaliseren aan de hand enkele eenvoudige tips voor een betere vindbaarheid.

Linken

Plaats op je eigen site een link naar www.Vind-een-Kinesist.be en naar je profiel op Vind-een-Kinesist.be. Je kan dit tevens doen op de website van je groepspraktijk, je Linkedin pagina, de facebookpagina van jezelf en van vrienden ect.
Hoe meer linken er naar www.Vind-een-Kinesist.be en je pagina verwijzen, hoe beter je gevonden wordt!

Tevens zal zo Google jouw eigen website hoger waarderen! Je laat immers aan Google zien dat je samenwerkt met een gewaardeerde website op het vlak van kinesitherapie.

Voordeel voor je eigen website

De link vanuit je profiel naar je eigen website zorgt er op termijn voor dat je eigen website hoger weergegeven zal worden in de zoekresultaten van Google. Omdat Vind-een-Kinesist.be positief gewaardeerd staat bij Google worden websites die ermee geassocieerd worden automatisch ook hoger genoteerd.

Daarnaast zullen veel bezoekers ook doorklikken vanuit je profiel naar je eigen website en je van daaruit contacteren. Een profiel op Vind-een-Kinesist.be geeft je eigen website dus twee keer meer bezoekers.

Heb je geen eigen site? Lees dan hier waarom Vind-een-Kinesist.be zeker een waardig alternatief is!

Praktijkvermelding stopzetten

Omdat Vind-een-Kinesist.be je elk jaar volledig vrij wil laten kiezen of je jouw vermelding wenst te verlengen, is er bij Vind-een-Kinesist.be GEEN verplichte vooropzeg of aangetekend schrijven nodig.

Indien je vermoedt dat je pagina op Vind-een-Kinesist.be je geen doorverwijzingen oplevert, dan hoef je gewoon niet in te gaan op de uitnodigingen tot betaling.
Je kan dan best onderaan de email 'Uitnodiging tot betaling' klikken op 'Betalingsorder verwijderen'. Dan ontvang je geen uitnodigingen tot betaling meer.
Wens je nadien toch terug goed vindbaar te zijn, kan je reactiveren door je in te loggen, te klikken op ‘Betalingsoverzicht’ en op het icoontje (groen rond pijltje) achter je betalingsorder.

Onze partners