Terug naar boven

Hoe werkt kinesitherapie?

Hoe werkt kinesitherapieKinesitherapie kan nuttig zijn bij veel verschillende klachten zoals rugpijn, nekpijn, ouderdomskwalen of sportblessures. Maar hoe werkt kinesitherapie nu eigenlijk? En wat moet je weten over het kinesitherapieverloop?

Vind meteen een kinesist. Of lees hieronder meer info over:


Het kinesitherapiesverloop
Wat heb je nodig?
Regelmaat, duur en prijzen

Het kinesitherapieverloop

Een kinebehandeling start met een voorschrift van de dokter. Meestal word je door je huisarts of specialist naar de kinesist doorverwezen. Bij sommige kinesisten is ook een huisbezoek mogelijk indien je zelf niet tot in de praktijk kan komen.


Aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt eerst de oorzaak van je klachten in kaart gebracht. De kinesist zal je daarna de methode en duur van de behandeling toelichten.

Lees meer over Wat doet een kinesist?


Vind een kinesist

Wat heb je nodig?

Wat neem je mee op de eerste afspraak met je kinesist?

  • Het voorschrift van je dokter of specialist
  • Je identiteitskaart
  • Een klevertje van je ziekenfonds
  • Eventueel relevante informatie over je klacht, bijv. de uitslag van je echo of scan
  • Comfortabele kledij die niet hindert bij bewegingsoefeningen. Soms is het voor het onderzoek of in het belang van bepaalde oefeningen nodig om kledingstukken uit te trekken. Draag daarom best een shortje of T-shirt met korte mouwen.

Regelmaat, duur en prijs

De eerste afspraak bij je kinesist kan iets langer duren en neemt gemiddeld 45 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 20 à 30 minuten. Deze kunnen worden aangevuld met oefeningen die je thuis zelfstandig verderzet.

Een sessie bij de kinesist kost ongeveer €22,26. Per jaar heb je recht op een terugbetaling van 18 courante behandelingen.

Vind meteen kinesist Antwerpen, kinesist Gent, kinesist Leuven, kinesist Mechelen, kinesist Brugge, kinesist Aalst, kinesist Brussel, kinesist Kortrijk.


Of vind een kinesist in je buurt

Onze partners